Shopping Cart

You have 0 items

Haarden en Kachels

Wij zijn al jarenlang uw vaste leverancier van Terrashaarden en kachels. Nu komen daar onze nieuwe warmhoudunits bij. En tegenwoordig werken al onze kachels en haarden op houtpellets. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu. En daarom hebben wij alvast de overstap gemaakt. Lees meer over pellets en pelletkachels:

Pellets en Pelletkachels

Hout pelletkachels zijn over het algemeen klein en de zakken met pellets ook. Ruimtebesparing dus, en zeer makkelijk op te bergen. Ze zijn ook eenvoudig te bedienen; je hoeft ze enkel vol te laden met pellets en de vlam aansteken. Er is een minimum aan rookontwikkeling wat zorgt voor minder geuroverlast. De buitenkant van je kachel zal ook nooit echt warm worden, wat veiliger is dan bij een gewone haard. Pellets maken ook aanzienlijk minder as dan brandhout, wat ervoor zorgt dat de kachels minder schoonmaakwerk vereisen.

Hout pelletkachels stoten ook minder schadelijke stoffen uit dan traditionele open haarden. Vele milieudeskundigen achtten deze kachels ook koolstofneutraal, vanwege het feit dat de korrels gemaakt worden van bomen die leeften op koolsttof, zodat deze waarden elkaar opheffen. Pellets zijn ook goedkoper dan houtblokken en je kunt ze eventueel ook in kleinere hoeveelheden aankopen (per zak) terwijl je bij de aanschaf van brandhoud meestal een grote hoeveelheid per keer moet aanschaffen.

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan het gebruik van deze pelletkachels. De prijs ligt iets hoger dan een traditionele kachel, maar zie het als een investering die zichzelf snel terug betaalt.

Deze kachels hebben ook elektriciteit nodig om te werken, dus als uw elektriciteit uitvalt dan valt helaas ook uw verwarming weg. U kunt hiervoor eventueel een backup generator aanschaffen (extra kosten)

Comments are closed.